Dichter bij je paard: een snelle , gemakkelijke en vriendelijke manier om te rijden bieden je het gebruik van rijdekken en rijsjabrakken, meer algemeen zoals wij ze kennen: barebackpads!
Rijdekken, rijsjabrakken, barebackpads zijn in feite niet meer dan een zadeldekje in verschillende vormen en diktes die je in plaats van een zadel op de blote rug van je pony/paard legt.
Ze bieden je daardoor een directe communicatie met je paard.
Met een barebackpad in plaats van een zadel beweegt je paard zich vrijer en plezieriger. Daardoor kunnen ruiter en paard zich meer op elkaar concentreren met als gevolg dat er meer vertrouwen ontstaat. Omdat je elke spierspanning en rugbeweging van je paard voelt helpt het gebruik van een barebackpad je op elk rijkunstig niveau, in je ontwikkeling naar een betere dosering en timing van je hulpen. Rijdekken en rijsjabrakken zijn ontworpen voor het gebruik door ervaren ruiters. Deze ruiter beschikt over een goede balans en onafhankelijke zit. Zijn proces is om met behulp van deze sjabrakken zijn of haar zit en gevoel verder te optimaliseren.
Voor de minder ervaren ruiter zal het gebruik van een barebackpad, afhankelijk van zijn eigen inschatting, al of niet met de juiste instructie, voorkeur moeten hebben. Immers het zich aanleren van een juiste onafhankelijke zit en ontwikkeling van gevoel, gaat veelal gepaard met het nog niet kunnen meegaan in de beweging van het paard. Gevolg van het achterblijven in de bewebging is stuiteren en angst voor eraf te glijden. Met name een barebackpad leent zich uitstekend om dit leerproces in te gaan. het ontbreken van starre overbrengingen ( boomzadels ) geven de ruiter meer gevoel omdat het close kontakt elke beweging laat voelen.
Meer met minder: zachte delen zoals rijdekken, rijsjabrakken en boomloze zadels , optimaliseren de ontwikkeling naar het gevoel voor soepele bewegingen. Juist dit betere gevoel maakt het leerproces zeer aangenaam en de ruiter vrij van angst. 

Een wel zeer natuurlijk gevoel biedt het rijden met uit echt schaapsvel vervaardigde barebackpad. In ons Natural Horsemanship assortiment vind je verschillende uitvoeringen en maten.
Het behoeft geen betoog dat een barebackpad uit lamsvel zich optimaal aanpast aan de anatomie van je paard. De eigenschappen van dit natuurlijke materiaal geven daarbij een extra door toevoeging van diverse therapeutische waarden. Zo is de natuurlijke wolstructuur temperatuur- en vocht regulerend. De anti-bacteriële eigenschappen bieden geen voedingsbodem aan bacterieën. In kontakt met frisse, zuurstofrijke lucht is dit materiaal zelfs zelfreinigend.
Het rijden met een barebackpad uit schaaps- of lamsvel voegt een zeer bijzondere dimensie aan je rijden zonder zadel toe. Het intensieve gevoel dat tussen ruiter en paard ontstaat bij het gebruik met een barebackpad  in het algemeen, optimaliseert zich verder bij het gebruik van natuurlijk schaaps- en lamsvel.

Natural Horse Spirit biedt u een mooi en ruim gamma aan van Barebackpads van o.a. F.R.A. Wilde Äcker, HoluHorses, Christ Barebackpads, Weaver, Hilason, Waldhausen en Harry's Horse. 
 
Bezig met laden...

Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Informatie

Back to the naturale way with your horse....... dit start met de voeding en daarom hebben wij bewust gekozen voor Vitalbix van Feral Horse Care. The natural way to feed your horse...... 
Tevens hebben wij een mooi assortiment Natural Horsemanship artikelen voor u. 
Hebt u vragen over een artikel dat wij niet in ons gamma hebben, mag u ons altijd een mailtje sturen en zullen we ons best doen om u verder te helpen. 

 

Over ons

Hallo iedereen,
heel wat jaren terug is er voor mij een heel andere wereld open gegaan over hoe om te gaan met onze paarden. Ik ga eerlijk zijn, een wereld die me veel nauwer aan het hart ligt. 
Ikzelf heb al zoveel geleerd van mijn paarden Zoe en Kila, dat ik het gewoon zo fijn vindt om naar hun lichaamstaal te kijken om zo nog een hechtere band te krijgen.
Vriendelijke groetjes van Jessica en mijn trouwe viervoeters Zoe en Kilafin.

Contact gegevens

Natural Horse Spirit
t.a.v. Jessica Cubberley
Lindendreef 28
2950 Kapellen
België
+3232956937
+32474351333

Openingsuren winter:
Maandag : 17.00u - 20.00u
Dinsdag : 17.00u - 20.00u
Woensdag : 10.00u - 14.00u
Donderdag : 17.00u - 20.00u
Vrijdag gesloten
Zaterdag : 10.00u - 15.00u
Zondag gesloten

Daar wij geen traditionele winkel zijn , bent u ook altijd welkom na onze openingsuren na een seintje.

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop