SKINCALMIN

Skincalmin is speciaal ontwikkeld voor paarden met huidproblemen zoals (allergische) jeuk. De producten zijn in het bijzonder geschikt voor de verzorging van paarden met staart- en maneneczeem (SME), oftewel zomereczeem. 

De producten vormen samen een 3-stappen plan waarmee jeuk en huidproblemen effectief worden aangepakt.

Zomereczeem
Zomereczeem is een veelvoorkomende en vervelende aandoening bij paarden. Hoewel zomereczeem bij bepaalde rassen vaker voorkomt kunnen alle paarden en pony's er last van krijgen, ongeacht het ras. Met de juiste maatregelen is zomereczeem meestal goed onder controle te krijgen. Gebruik Skincalmin voor de uitwendige verzorging en volg ons stappenplan voor een optimaal resultaat.

Skincalmin
Alle producten zijn speciaal op elkaar afgestemd en ondersteunen elkaars werking. Ze bevatten enkel natuurlijke actieve ingrediënten, geen steroïden en zijn 100% dopingvrij. Begin bij voorkeur met het gebruik van de producten bij de eerste symptomen van jeuk. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om het gehele plaatje te bekijken en indien nodig o.a. ook voeding en eventuele omgevingsfactoren aan te passen.

Skincalmin kan gebruikt worden zonder, of in combinatie met een speciale eczeemdeken. Dit is bij ieder paard verschillend en hangt af van de mate van jeuk etc.    

Bezig met laden...

1. Skincalmin Anti-Itch lotion 500 ml en 250 ml
Skincalmin Anti-Itch lotion heeft een direct kalmerende werking bij jeuk. Bij regelmatig gebruik vermindert het de overgevoeligheidsreactie van de huid waardoor de jeuk afneemt of verdwijnt. De lotion werkt ontstekingsremmend en stimuleert het herstel van de huid waardoor wondjes sneller genezen en haar sneller terug groeit. 

2. Skincalmin Neutralizing spray 500 ml
Skincalmin Neutralizing spray verzorgt de huid en vacht en neutraliseert de lichaamsgeur van het paard waardoor insecten op afstand blijven. De spray dient, na het aanbrengen van Anti-Itch lotion op de probleemzones, rondom deze zones en op de plaatsen waar het paard veel zweet te worden aangebracht. De spray zorgt ervoor de het paard niet onrustig wordt door insecten en zorgt ervoor dat de Anti-Itch lotion optimaal zijn werk kan doen. De spray bevat een mix van 100% natuurlijke essentiële oliën en heeft een natuurlijke langdurige werking. Kan vroeg in het zomerseizoen gebruikt worden om irritatie door insecten te voorkomen of later in het seizoen bij bestaande jeuk om deze te verminderen. 

3. Skincalmin Healing shampoo 500 ml
Skincalmin Healing shampoo verwijdert effectief vuil en huidschilfers en heeft een direct kalmerende werking. Het werkt ontstekingsremmend en bevordert huidherstel. Kan preventief gebruikt worden om vuil en huidschilfers te verwijderen en jeuk te voorkomen of als kuur bij een geïrriteerde of beschadigde huid. Bevat uitsluitend natuurlijke werkzame stoffen zoals cade olie en tea trea olie. 

De producten zijn uitgebreid getest op paarden van diverse rassen en leeftijden. Een test op 65 paarden met zomereczeem heeft hele goede resultaten laten zien. We hopen dat we met Skincalmin, tezamen met een juist rantsoen, ook voor jouw paard of pony de zomermaanden een stuk aangenamer kunnen maken.

Wil je persoonlijk advies? Stuur dan een e-mail naar naturelhorsespirit@gmail.com. We helpen je graag!      

Let op: jeuk kan meerdere oorzaken hebben. Sluit wanneer je paard opeens jeuk krijgt, altijd eerst uit of je paard geen last heeft van luizen, mijten, een worminfectie etc. Raadpleeg bij twijfel of als je paard ernstige jeuk blijft houden altijd een dierenarts! 

Onze adviezen zijn bedoeld als algemeen advies. De verantwoordelijkheid voor het opvolgen van deze adviezen ligt bij de paardeneigenaar zelf. Ons advies kan nooit het advies van een dierenarts vervangen. 


Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Informatie

Back to the naturale way with your horse....... dit start met de voeding en daarom hebben wij bewust gekozen voor Vitalbix van Feral Horse Care. The natural way to feed your horse...... 
Tevens hebben wij een mooi assortiment Natural Horsemanship artikelen voor u. 
Hebt u vragen over een artikel dat wij niet in ons gamma hebben, mag u ons altijd een mailtje sturen en zullen we ons best doen om u verder te helpen. 

 

Contact gegevens

Natural Horse Spirit
Decoux Peter
Lindendreef 28
2950 Kapellen
België
+3232956937
+32474351333

Openingsuren:
Zaterdag : 10.00u - 14.00u
Zondag : 10.00u - 14.00u

Daar wij geen traditionele winkel zijn , bent u ook altijd welkom na onze openingsuren na een seintje.

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop