Bezig met laden...Feed your horse like a horse...
In de natuur is een paard het grootste deel van zijn tijd bezig met het eten van allerlei soorten grassen, kruiden en takjes. De spijsvertering van je paard is ontworpen om 24 uur per dag kleine hoeveelheden vezelrijk voedsel te verwerken.

Veel gezondheidsproblemen, zoals spijsverterings- en stofwisselingsproblemen maar ook gedragsproblemen worden veroorzaakt door een onnatuurlijke manier van voeren.

Met een rantsoen van voldoende ruwvoer + Vitalbix voer je je paard op een natuurlijke & gezonde manier.

Wat is een gezond rantsoen?


Een rantsoen met voldoende vezels, niet teveel zetmeel en suikers, een uitgebalanceerd gehalte vitaminen & mineralenen een energiewaarde die is afgestemd op de energiebehoefte van je paard.

Vitabix helpt gezondheidsproblemen te voorkomen en is een verantwoorde keuze voor paarden die reeds verterings- of stofwisselingsproblemen hebben.

Vitabix voor een fit & gezond paard!

* Voorziet je paard in alle essentiële voedingsstoffen
* Rijk aan vezels, laag in zetmaal & suikers
* Ondersteunt een gezonde darmflora
* Helpt maagproblemen te voorkomen
* Verlaagt het risico op stofwisselingsproblemen
* Geeft beheersbare energie
* Vermindert het risico op groeiproblemen bij jonge paarden
* Voorziet in de behoefte van recreatie- en sportpaarden

Gezonde voeding helpt gezondheidsproblemen te voorkomen.

Feral Horse Care is het bedrijf achter de namen Vitalbix en Skincalmin.
Alle Vitalbix producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en samengesteld volgens de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van gezonde paardenvoeding.
GMO-vrij, vrij van soja, hele granen, melasse, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en synthetische conserveermiddelen.
Feed your horse like a horse ..

De spijsvertering van je paard is ontworpen om 24 uur per dag kleine hoeveelheden vezelrijk voedsel te verwerken. De basis van een gezond rantsoen dient altijd uit voldoende ruwvoer in de vorm van hooi of voordroog eventueel aangevuld met weidegang (gras) te bestaan. Je paard maakt in zijn maag continue maagzuur aan en de darmen hebben vezels nodig om aan het werk te blijven. Om verteringsproblemen zoals maagzweren en koliek te voorkomen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat paard nooit langer dan 4-6 uur geen ruwvoer tot zijn beschikking heeft.

Vitaminen & mineralen
In de natuur heeft een paard een ruime diversiteit aan grassen, planten en kruiden tot zijn beschikking die hij naar behoefte eet om zichzelf te voorzien in de benodigde voedingsstoffen. Onze weides zijn echter eentonig qua beplanting en de bodems zijn veelal te arm waardoor je paard niet alle benodigde essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren uit zijn ruwvoer kan halen. Een tekort of een disbalans tussen essentiële voedingsstoffen kan op de langere termijn een grote invloed hebben op de algehele gezondheid van je paard. Met de producten van Vitalbix kun je deze essentiële voedingsstoffen in het rantsoen van je paard op een natuurlijke en verantwoorde manier aanvullen.

Bij de reguliere krachtvoeders ligt de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) vaak op ca. 2,5 tot 3 kg per dag. Veel paarden krijgen echter veel minder gevoerd dan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid omdat ze anders overgewicht of te veel energie krijgen. Voer je je paard minder dan de ADH dan kan je paard een tekort oplopen aan bepaalde voedingsstoffen. Vooral bij sobere rassen is dit een veel voorkomend probleem. De Vitalbix producten zijn meer geconcentreerd dan reguliere voeders waardoor je er aanzienlijk minder van kunt voeren. Tekorten worden hiermee voorkomen.

Minder zetmeel & suikers
Het gemiddelde krachtvoer, zoals biks en muesli, bestaat veelal uit granen en bevat en hoog gehalte aan snel verteerbare koolhydraten zoals zetmeel en suikers. Paarden zijn echter beperkt in hun vermogen om zetmeel te verteren. Wanneer paarden teveel zetmeel consumeren kunnen de enzymen in de dunne darm deze niet voldoende verteren. Onverteerd zetmeel kan doorstromen naar de dikke darm waar een verstoring in de bacteriële flora kan ontstaan. Grote pieken in de bloedsuikerspiegel kunnen leiden tot stofwisselingsproblemen. Alle Vitalbix producten hebben een laag zetmeel- en suikergehalte waardoor Vitalbix helpt om gezondheidsproblemen te voorkomen en de producten veilig kunnen worden gevoerd aan paarden die reeds stofwisselings- of verteringsproblemen hebben.

Voeren naar energiebehoefte
Voor een gezond en vitaal paard is het belangrijk om te voeren naar energiebehoefte. Dat wil zeggen dat je het rantsoen van je paard afstemt op wat hij daadwerkelijk nodig heeft. Een sober paard (o.a. IJslander, haflinger, shetlander etc.) gaat over het algemeen efficiënter met zijn energie om heeft daardoor minder voeding nodig dan een warmbloed. Een sportpaard dat op hoog niveau gereden wordt heeft een andere energiebehoefte dan een paard dat lichte arbeid verricht. Veel paarden krijgen meer gevoerd dan dat ze qua energie verbranden met gezondheidsproblemen zoals overgewicht, insulineresistentie en hoefbevangenheid tot gevolg.


Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Informatie

Back to the naturale way with your horse....... dit start met de voeding en daarom hebben wij bewust gekozen voor Vitalbix van Feral Horse Care. The natural way to feed your horse...... 
Tevens hebben wij een mooi assortiment Natural Horsemanship artikelen voor u. 
Hebt u vragen over een artikel dat wij niet in ons gamma hebben, mag u ons altijd een mailtje sturen en zullen we ons best doen om u verder te helpen. 

 

Contact gegevens

Natural Horse Spirit
Decoux Peter
Lindendreef 28
2950 Kapellen
België
+3232956937
+32474351333

Openingsuren:
Zaterdag : 10.00u - 14.00u
Zondag : 10.00u - 14.00u

Daar wij geen traditionele winkel zijn , bent u ook altijd welkom na onze openingsuren na een seintje.

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop